tiistai 28. helmikuuta 2017

Purkaako vaiko eikö?






Niin, mitä tehdä kun työn edetessä sitä vain miettii pitäisikö sittenkin kiskoa puikot silmukoista ja pärvöttää koko tekeles! Tätä kauniin herkullista lankaa olen työstänyt jo useamman kuukauden ja ainoastaan tätä kolmiohuivia tehden. Se on matkannut mukanani kolmesti Tampereelle, ja yksi näistä oli peräti junamatka mennen tullen. Kuitenkaan projekti: teenpäs nopsasti kolmiohuivin ei näe loppuaan. Äh, ja sitten vielä jäin miettimään sen purkamista! 
Tämmöistä se tiistainen käsityötuska on :/ ;)

P.s. tänään en ainakaan sitä pura, nukun yön yli ensin!

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Osa juuristani - käsityöperinteet







Lasten myötä ajan juoksua ei pysty enää hallitsemaan. Tänään kuvasimme tyttäreni samassa puvussa missä itse olen koreillut jo useita vuosia sitten eskarilaisena hammasrivistö vajaana. Tämän todella kauniin Kaukolan kansallispuvun on tehnyt mummoni ja siihen on saanut sonnustautua siskoni, serkkuni ja meidän jälkikasvumme eli aikamonta pikkuneitoa. Kunpa mummo olisi näkemässä. 

Muistan itse olleeni aikamoinen poikatyttö tuossa samassa iässä eikä hameet kuluneet lempiasusteisiini. Tyttäreni kuitenkin nautti saadessaan pukeutua viimeisen päälle ja ihasteli puvun yksityiskohtia ja etenkin satiininauhaista hiuspantaa. Kuvien oton jälkeen pukua ei olisi maltettu riisua pois. Tämä on ihan korvaamaton muisto mummostani ja hyvä muistutus omista juuristani - käsityöläisen lapsenlapsena toivonkin tämän elämäntavan ja intohimon käsitöihin periytyvän eteenpäin. Ja mukava yhteensattuma oli tämä meidän neidon kuvaus näin Suomen 100-vuotis juhlavuotena.



keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kangaslaukku -vapaa päivän surautus





 Noin! Johdattelinpas heti halpaan otsikoinnissa ;) Tai melkein. Tämä(kään) ei tullut valmiiksi yhden Peppi Pitkätossu- elokuvan aikana vaan aloittelin tätä kangaslaukun tekoa jo viime viikon vapaa päivänä. Valloittava kettukangas löytyi jo toissa jouluna naapuripitäjän kangaskaupan alesta ja sitä en ole raaskinut  ennen tätä käyttää.

Nyt kun meidän taloudessa pikkuisinkin on päättänyt ettei päiväunille ole tarvetta kotoilupäivinä niin omat hetket jäävät todella lyhyeiksi. Tänään kuitenkin sain kaksikon rauhoittumaan Peppi-elokuvan ääreen. Vaikkakaan kyseisiä elokuvia ei löydy dubattuina suomeksi, onnistui katselu toisella kotimaisella loistavasti sillä juoni oli jo tuttu Peppi-kirjan kautta. Ja minä sain laukkuni valmiiksi! :) happyyy!

Niin ja ketut <3 <3 ...ehkä olette jo huomanneet ;)


lauantai 11. helmikuuta 2017

Nilkkavartiset villasukat kaikilla ihanuuksilla





Päivän pidentyessä ja valon lisääntyessä on mukava huomata kuinka se kevään tulo alkaa sykkiä sydämessä. Silloin paksut ja möyheät villalangat saavat väistyä hetkellisesti (viikolla on kyllä pakkanen paukkunut kunnolla) ja tilalle valitaan ohuempaa keväisempää väriä. 
Ajatuksena oli tehdä parissa illassa ihan nillkavartiset perusvillasukat. Kuitenkin jo silmukoita luodessa ajatus juoksi helmineuloksessa ja nirkkoreunuksessa. Lapa osaakaan en malttanut jättää sileälle neulokselle vaan sitä koristaa nyt pitsikuvio, jonka löysin Novitan lapaset lehdestä. Kantapään tein helmineuloksella.

Nirkkoreunus tuo naisellisuutta sukan varteen tai lapasen reunaan, eikä se lainkaan ole vaikea toteuttaa. Neulot alkuun sileään pari kolme senttiä jonka jälkeen teet yhden kierroksen seuraavasti: 2o yhteen ja langan nosto puikolla. Tuon kierroksen jälkeen neulot jälleen pari kolme senttiä sileää, jonka jälkeen tehdään tuo kaksinkertainen taite seuraavasti: taita reunus kaksinkerroin, aloituskerros jää varren sisäpuolelle. Poimi nyt I puikolle aloituskierrokselta 1silmukka ja neulo kaksi yhteen (nostettu silmukka ja puikon 1.s). Jatka näin reunuksen yhdistämistä. Reunus yhdistetään siis yhden kierroksen ajan, sitten voit jatkaa haluamallasi tyylillä sukanvartta tai lapasta.

maanantai 6. helmikuuta 2017

Karkkimekko -raitainen startti viikkoon






Kymmenien kyselykertojen jälkeen hennoin vihdoin luvata neidille ompelevani Nelli Nuudelipää mekon. Nelli on se herttainen kiharapäinen tyttö Risto Räppääjä elokuvista.  Täsmennyksenä teille, jotka mietitte juuri; Kuka ihmeen nuudelipää? Risto Räppääjä elokuvat ovat olleet meillä jo SE juttu viimeisen pari vuotta ja nyt meillä myös kolmeWee sujuvasti rallattaa Riston räppejä ja jamittaa kovasti Pakastaja Elvin biisejä. Ihan huippua katseltavaa <3
Ja onhan nuo leffatkin kelpo kamaa. Suosittelemme.

 Mun ompelu on liki nuppineulatonta ja mitä nopeammin valmistuu niin sen parempi. Tämän kanssa tein hieman enemmän hommia ja kaikkia kurveja ei päästelty ompelukoneen kanssa suoriksi. Ompelin mekon lauantain aikana kuumepotilaan välillä muistuttaessa keskittymään vain mekon tekoon. Helppoa kuin mikä, eh. 
Alkuvalmisteluihin tuli kuitenkin käytetty hieman enemmän vaivaa, sillä mekon kaavaa sai etsiä pääkirjastolta asti, jo liki arkistoon päätyneiden lehtien joukosta. Suuri Käsityölehti nro4 2008, on se lehti, jossa on julkaistu sekä Nellin mekko että Riston vihreä huppari. 

Voitte vain kuvitella sen onnen ja ilon kun herättelin kuumepotilaan unilta valmiin mekon kanssa <3 

Energistä alkavaa viikkoa :)

torstai 2. helmikuuta 2017

Onnea kaksosille



Tänään on vietetty kaksosten päivää!
Meidänkin taloudesta löytyy kaksonen <3
Sata vuotiaan Suomen kunniaksi ja kaksosten kunniaksi neuloin nämä pienet pienet villasukat juhla vuonna syntyville kaksosille. Ne lähtevät matkaan kunhan valmistuvat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...