sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Solmuilla sisustamista



Solmeilu on tekniikka jossa erilaisilla somuilla saadaan aikaan koristeellisia nyörejä. Solmeilu tunnetaan tutummin ulkomaisella nimellään, Makramee. Solmujen avulla voi tehdä vaikkapa kukka-amppeleita, avaimenperiä, seinävaatteita ja koruja. Nyöreihin voi halutessaan pujottaa puuhelmiä omaan makunsa mukaan. Omasta varastostani löysin lasipurkillisen vanhoja lankarullia ja näitä olisi tarkoitus yhdistää makrameen kanssa. 



Muutaman amppelin olen tehnyt, viimeisimmän siskolleni synttärilahjaksi (kuva1.). Tekniikka ei vielä luista ilman lunttilappua mutta ei sen tarvitsekaan. Tähän kun keskittyy, sulkeutuu muu maailma ja arkiajatukset  hetkeksi pois. Ulkona tupruttaa juuri nyt lunta, ihan uskomantonta. Ajatukset on kuitenkin suunnattava (vähä lumiseen)kesään joten nyt lähden tekemään solmuja! Useamman amppelin rykelmä olisi näyttävä terassilla.

Iloista Vappua!!! :)




1 kommentti:

  1. Kivoja noi kopat. Uusi valtaus alue, amppelit. Se on mukavaa puuhaa. Itse muista joskus kaukaisuudessa tehneeni myös, ensimmäiselle lapselle tein narukeinunkin. Nyt ei sormet enää hyväksyisi noiden tekemistä. Onko tuo kukka edelleen se mummon luota tuotu? Nimi ehkä morsiuspensas? Muisaisin mummon tuolla nimellä sitä kutsuneen.

    Taina

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...